مواد لازم

تولید آبنبات در ایران به صورت سنتی می باشد.

مواد لازم جهت تهیه آبنبات:

·         شکر

·         سفیده تخم مرغ

·         جوهر لیمو

·         هل و بقیه افزودنی های مجاز

 

را  طی فرآیندهایی مخلوط کرده، محصولی تولید می شود که حجم روزانه تولید آن در استان به 22 تن می رسد. 

مراحل تولید

1ـ مقدار معيني آب را در پاتيل بزرگ گرم كرده و پس از آميختن شكر آنرا مي جوشانند. در اين مرحله سفيده تخم مرغ  و بلانکیت را به محتويات ديگ مي افزايند. در اين حالت پس از مقداري جوشيدن محتويات، كف تيره رنگي بروي مواد بوجود مي آيد كه توسط كفگير گرفته مي شود و شيره زلال و تميزي حاصل مي گردد.سپس کوره را خاموش می کنند. ( دمای محلول 103 درجه سانتیگراد)

2ـ شربت موجود در پاتيل بزرگ پس از خاموش كردن توسط ملاقه هاي بزرگ يا آب گردان به پاتيل كوچك كه در مجاور پاتيل بزرگ قرار دارد هدايت و مجدداً جوشانده مي شود و به آن جوهر ليمو ( در دمای 107 درجه سانتیگراد) مي افزايند شربت در اثر تبخير به تدريج غليظ مي شود ( دمای محلول 128 الی 131 درجه سانتیگراد) تا به جايي كه قطرات آن كش دار گردد اين مرحله را اصطلاحاً چاشني گرفتن مي نامند.